Kristi himmelsfärdssegling

Långhelg och strålande väderprognoser inbjöd till segling. Arvid var på scoutläger så för ovanlighetens skull var vi bara tre ombord. Efter att ha lämnat av Arvid på torsdag morgon satte vi kursen söderut. Till att börja med hade vi väldigt svaga vindar men snart gjorde vi god fart för en stabil NV vind. Vi avverkade Hakefjorden och gick genom Marstrand och Albrektsunds kanal innan vi började leta efter någonstans att lägga till. Valet föll till slut på Utkäften där Patrik, Renée och Elin på Birdie 24:an Canard senare anslöt. Gladast blev nog Linus som tröttnat på att vara själv och längtade efter någon att leka med.

Linus utan storebror ombord...

Linus utan storebror ombord…

Fredagen bjöd på lika fint väder men svagare vindar och efter ett gemensamt rådslag bestämde vi oss för att gå norrut på Tjörns utsida. Dagen bjöd på fin men händelselös segling innan vi till slut hamnade på Stigbergsholmen.

Jollesegling

Jollesegling

Valkyrian och Canard på Stigbergsholmen

Valkyrian och Canard på Stigbergsholmen

Elin provseglar

Elin provseglar

På lördag morgon låg dimman tät och vinden var svag. Canard var tvungen att vända söderut och hemåt men vi valde att ligga kvar och avvakta. Solen kom så småningom och vi fick ännu en fantastiskt dag. Framåt eftermiddagen kastade vi loss och gick in till Kyrkesund där vi hämtade upp Arvid och Gabor. Eftersom det var sent valde vi att gå tillbaks till Stigbergsholmen där vi fick en fin kväll med fiske, jollesegling och grillning.

Valkyrian ensam på Stigbergsholmen

Valkyrian ensam på Stigbergsholmen

Arvid fiskar

Arvid fiskar

I och med söndagen var det fina vädret slut och vi vaknade till regn. Vi drog ut på morgonen så gott det gick och till slut började det i alla fall klarna upp lite grann. Väl iväg fick vi en fin läns in genom Stigfjorden och han precis komma hem innan regnet kom tillbaks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s