Säsongspremiär

Av många anledningar blev årets årets premiärtur ovanligt sen men till Kristi himmelfärdshelgen var det äntligen dags. Torsdagen bjöd på ett envist ihållande regn och hårda vindar så avfärden sköts upp till fredag morgon då jag jag, Malin och Linus mönstrade på och började kryssa söderut i Hakefjorden i soligt men kallt väder. Vi gjorde ett sent lunchstopp för att värma oss och ankrade i lä av Lilla Dyrön innan vi fortsatte för motor ut till Tjörnekalv där vi satte segel på nytt och i god fart seglade upp inomskärleden till Sandholmen där vi la oss på en ledig SXK-boj.

Efter middagen rodde jag iland Malin och Linus som skulle återvända hem eftersom Malin skulle jobba. På lördagen var regnet tillbaks och vinden ökade under hela förmiddagen så det fick bli en lugn dag vid bojen som ägnades åt läsning och småpyssel ombord.

Valkyrian vid bojen innanför Sandholmen

Valkyrian vid bojen innanför Sandholmen

Utsikten västerut från Sandholmen

Utsikten västerut från Sandholmen

Valkyrian vid bojen innanför Sandholmen

Valkyrian vid bojen innanför Sandholmen

På söndagen hade vädret bättrat sig igen och det blev en fin hemsegling i sol och relativt lätta vindar. Sammanfattningsvis blev det ju inte någon av våra bättre seglingshelger men nu är det mesta ombord i alla fall i ordning och testat inför nästa långhelg om en vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s