Dyrön

Idag skulle vi segla över Kattegatt till svenska sidan och gärna få lite tid när vi väl kom fram så vi gick upp när klockan ringde, åt frukost, gjorde allt sjöklart och strax efter nio lämnade vi Skagen för andra dagen i rad. Precis som igår satte vi segel i den yttre hamnbassängen men idag blåste det stadigt runt 8 m/s från SSV.

Fiskebåt från Symbister på Whalsay på varvet i Skagen

Fiskebåt från Symbister på Whalsay på varvet i Skagen

Utanför hamnen riggade vi vindrodret och sedan var det bara att åka med. Det blev en riktigt fin men händelselös dag på havet och vi har nog aldrig seglat så snabbt hem från Skagen, snittfarten låg på 7,6 knop med topphastighet på 11,2 i en fin surf vilket är rekord för för hela seglingen, inte ens på Orkney med tidvattnet i ryggen seglade vi snabbare. Vid tvåtiden angjorde vi Sverige och bohuskusten vid Hätteberget, knappt nio veckor efter att vi lämnade svenska kusten vid Räbbehuvud.

Fina surfvågor på Kattegatt

Fina surfvågor på Kattegatt

Pater Noster

Pater Noster

Vi satte kurs mot sydhamnen på Dyrön som dock låg väldigt utsatt i den nu ganska hårda vinden så vi tog ett varv runt ön och la oss i norra hamnen istället. När vi förtöjt och röjt upp tog vi en rejäl promenad längs Dyröleden innan vi gick tillbaks för att hinna med middag innan det var dags för bastubad och nu är det dags för en sista kväll ombord med avslutningsfest innan vi seglar den sista biten hem imorgon.

I norra hamnen på Dyrön

I norra hamnen på Dyrön

Dyröleden

Dyröleden

Dyröleden

Dyröleden

Sista kvällen ombord

Sista kvällen ombord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s