Amtoft

Eftersom vi stannade i Thyborøn igår istället för att gå till Lemvig hade vi lite distans att ta igen idag. För att komma in i Limfjorden från Thyborøn måste man gå en smal ränna som heter Sælhundeholm Løb som går i nord-sydlig riktning och där det är tidvattenströmmar på ett par knop som kan förstärkas av vinden. Vi hade återigen kraftiga vindar, nu från syd och för att komma förbi rännan ville vi ha strömmen med oss vilket innebar en tidig start och 08:00 kastade vi loss.

Vi hade 12-13 m/s mot oss men kunde ändå hålla mellan fyra och fem knop  med strömmen i ryggen. Med rännan passerad rullade vi ut ungefär halva genuan och kunde sedan segla på en halvvind i runt sex knop.

Det var en gråmulen och ganska händelsefattig dag, vindrodret styrde och vi navigerade och läste. I den friska sydliga vinden ville vi inte gå in i vår favorithamn på Livø som är trång och öppen mot syd och för att upptäcka något nytt och inte bara besöka hamnar vi redan varit i valde vi att gå till Amtoft som enligt uppgift skulle vara en liten lugn och mysig hamn. Den var dock också trång och utsatt för vinden som ökade i samband med ett regnoväder precis när vi gick in i hamnen.

Legobygge i det tråkiga vädret

Legobygge i det tråkiga vädret

Tyvärr har vi inte sett så mycket av Amtoft för vädret gick från dåligt till sämre under eftermiddagen, regnet har vräkt ner och vinden har legat på 14 m/s så vi har hållit oss inne. Till middag blev det havskatt och imorgon fortsätter vi mot Hals.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s