Kirkwall, dag 4

Det blåste hårt hela natten och sjöväderprognosen hade gale warning force 9. Det skulle minska något under dagen men det var ingen idé att fundera på att gå med de förutsättningarna . Vi hade dock lösa planer på att eventuellt gå under kvällen tillsammans med vår granne eftersom vinden skulle avta och vrida under natten.

Blåsigt i Kirkwall...

Blåsigt i Kirkwall…

Vi tog en lugn dag på båten och ägnade oss åt båtfix och underhåll. Efter lunch gick vi till Tesco för att storhandla så att vi skall vara redo att gå när tillfälle ges och eftermiddagen spenderade vi sedan på badhuset vilket var uppskattat och efterlängtat.

Tillbaks i hamnen kunde vi konstatera att det fortfarande blåste ordentligt från syd och enligt uppgift gick det tre meter dyning utanför. För vår del var det ett enkelt beslut att stanna i hamn, ”very sensible” var hamnkaptenens kommentar men vår båtgranne framhärdade och klockan åtta när vinden planenligt vridit och minskat kastade han loss och lämnade hamnen med följande avskedsord:  ”As long as I can make a cup of tea I am allright, when you can’t make a cup of tea it’s to rough to sail”

Vår båtgranne lämnar hamnen

Vår båtgranne lämnar hamnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s