Mot Norge

Vi lämnade Skagen på måndagsmorgonen med en förhoppning om att ta oss till Farsund. Prognoserna lovade svaga, växlande vindar, mer på västra Skagerack men avtagande även där. När vi gick låg vinden på nord och vi gick för maskin norrut och rundade Skagen rev innan vi satte segel och styrde västerut. Till att börja med höll vi ganska skaplig kurs och fart men allt eftersom dagen gick vred vinden emot och avtog och vi gjorde några slag fram och tillbaks när vinden vred.

Framåt natten kom vinden tillbaks och med den en ganska grov dyning från väst och vi gjorde bitvis ganska god fart under natten men när gryningen kom avtog vinden något igen men dyningen var kvar och det var till och från ganska stökigt.

Vid fyra-tiden på eftermiddagen dog vinden till slut ut helt när vi låg strax öster om Mandal och när den inte visade några tecken på att återkomma började vi fundera på alternativa natthamnar. Valet föll på Skjernøy och vi startade upp maskin för att gå den dryga timmen in. Det visade sig vara ett riktigt bra val både för att den lilla viken var väldigt skyddad och fin och för att vinden efter en kort återkomst försvann igen och ersattes av tjock dimma.OLYMPUS DIGITAL CAMERAP6250152P6250154P6250160P6250167P6250180P6260211P6260212P6260233P6260235

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s