Säsongsavslutning

Då var ännu en seglingssäsong till ända men vilken avslutning det blev! Efter ett visst manfall återstod en liten tapper besättning bestående av undertecknad, Gabor och Emil som kastade loss från Almösund på fredagseftermiddagen och styrde söderut för en sydostlig vind.

Utan missöden nådde vi Dyröns sydhamn där vi avjnöt en delikat middag som förberetts av Fredrik före hans avhopp. Kvällen avslutade sedan med bastubad och dopp i havet.

Lördagsmorgonen bjöd på strålande sol och friska vindar, fortsatt från sydost. Vi satte kursen söderut förbi Marstrand innan vi vände norrut och fick en fin slör upp till Sandholmen där vi gjorde lunchuppehåll på en SXK-boj.

Efter disk och fika hissade vi på igen och fortsatte norrut genom Kyrkesund och utanför Mollön som vi rundade. Medan mörkret sänkte sig gick vi sedan in mot Nösund och Lyresund och ner till Bäckevik där vi återigen, efter visst besvär i mörkret, hittade en SXK-boj att ligga på för natten.

På söndagsmorgonen var det vackra vädret slut men den friska ostliga vinden var kvar. Vi började dagen med en stabil brunch innan vi startade maskin och satte kurs mot Almösund. På vägen riggade vi ner så mycket som möjligt och dagen avslutades med avmastning och därmed får väl säsongen 2017 anses vara avslutad.

IMG_20171001_153529

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s