Marstrand, No. 90 Kleist och S/Y Anna-Lisa

I helgen var det dags för barnfri segling till Marstrand för att se årets sista föreställning av No. 90 Kleist med Stefan Andersson, dessutom var det ju Marstrand Boat Show hade vi insett och det visade sig inte enbart vara positivt.

Vi fick ökande motvind och ordentlig kryss nerför Hakefjorden så styrningen är numera ordentligt testat efter reparationen. Väl framme på Marstrand visade sig att det tydligen inte är tänkt att man skall besöka den flytande båtmässan under båtsäsong med båt. I princip hela gästhamnen användes av mässan och de få kvarvarande platserna var reserverade. En hamnvakt i en gummibåt konstaterade att det var fullt och att man fick lägga sig någon annanstans, sedan intresserade hon sig mer för sin kollegas tappade mobiltelefon än de cirkulerande båtarna.

Med lite kreativitet hittade vi till slut en plats på Marstrandsön och hann med en drink i sittbrunnen och kort vända runt mässområdet innan det var dags att gå upp till fästningen för en minnesvärd kväll med Stefan Andersson.IMG_20170826_224955

Dagen efter tog vi en ny vända runt mässområdet som inte var så intressant och vi gick förbi raden av olika nya segelbåtar som såg ungefär likadana ut allihop oavsett tillverkare. Längst in vid segelbåtsbryggan hittade vi S/Y Anna-Lisa och fick en lång och trevlig pratstund med både Margareta och Thomas och ett besök ombord.

När det var dags för hemfärd hade vi en svag vind på runt 3 m/s från N så det fick bli motorgång och autopilot hela vägen hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s