Lilla Karholmen

Ännu en riktig sommarmorgon! Efter frukost och bad hissade vi segel, la loss från bojen och påbörjade en tålamodskrävande kryss söderut. Vi tog oss hela vägen ner till Pilgrimmen sterax söder om Gullholmen där den avsmalnande leden, rak motvind och en rejäl motström i kombination med två upphinnande båtar fick oss att ta motorn till hjälp.

En av de upphinnande båtarna var charterbåten Windros som inte besvarade hänsynen utan passerade i hög fart på kort avstånd dragandes ett enormt svall efter sig. Nästa gång jag möter dem kommer jag inte att flytta på mig…

Vi kryssade vidare ner till Hällevikstrand där vi bärgade och började leta natthamn, först vid Danholmen och sedan vid Karholmarna. Bredvid det gamla vraket på Lilla Karholmen har någon dumpad en flytbrygga som låg perfekt i lä, som att ligga i hamn!
Väl förtöjda var det dags för den obligatoriska pannkaksstekningen, som vanligt tog det betydligt mycket längre tid att steka pannkakor till fyra personer på Valkyrians lilla stekjärn än vad det tog att äta dem.

Arvid till rors

Arvid till rors

Vid egen brygga

Vid egen brygga

Pannkaksdag!

Pannkaksdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s