Säsongsavslutning

Den gångna helgen genomförde vi den traditionsenliga säsongsavslutningsseglingen med visst fokus på god mat och dryck och besättning denna gång var förutom undertecknad Fredrik, Gábor, Örjan och Martin.

Vi lämnade Almösund vid fyratiden på fredagseftermiddagen i frisk nordostlig vind och satte kurs söderut genom Hakefjorden. Tre timmar senare styrde vi in i Åstols hamn och förtöjde på norra sidan innan vi flyttade över efter tips från en annan gästande båt.

Förväntansfull besättning

Förväntansfull besättning

På väg mot Åstol

På väg mot Åstol

Eftersom jag ansvarade för middagen satte jag igång med matlagning medan de andra gick en promenad och en bra stund senare kunde följande meny serveras till en hungrig besättning:

Kantarelltoast med ishavsrom, lufttorkad skinka och pepparrot
Dr L Riesling

Ärtsoppa med rimmat sidfläsk
Cederlunds Caloric
Carlsberg Brewmasters Collection IPA

Fullkornspannkakor med jordgubbssylt och grädde
Kaffe
Slånbärslikör

pa072785

Förrätt

Efter detta plockade Örjan fram en Bombardinoinspirerad kaka och sedan var den akuta hungern stillad.

Efter frukost på lördagen gjorde vi en avancerad förhalningsmanöver i den fortsatt friska vinden för att komma tillbaks till vår plats på norra sidan av hamnen där Gábor gjorde en hjältesinsats och plockade upp det vinschhandtag jag tappat kvällen innan.

Dagens hjälte

Dagens hjälte

När vi kommit ut ur hamnen satte vi segel och styrde upp norrut mot Kyrkesund där vi kortvarigt fick stötta med maskin för att stå upp. På vägen bjöd Fredrik på pulled pork- och guacamolefyllda tortillabröd. Vi fortsatte norrut genom Mollösund innan vi vände västerut, rundade Mollön och la oss på boj vid Slubbersholmen där det bjöds på kaffe och äpplekaka.

Kulinarisk surprise á la Martin

Kulinarisk surprise á la Martin

Sedan tog Örjan och Gábor tog över matstafettpinnen och bjöd på Pekingsoppa till förrätt. Sedan upptäcktes det att vi saknade en liter olja till friteringen av huvudrätten som spontant fick ändra till omelett med mycket lyckat resultat. Kvällen fortsatte i hög stämning och avslutades liksom förra året med Martins improviserade musikquiz.

Så här glad blir man när man får en bombardino

Så här glad blir man när man får en bombardino

Discjockeyn i sitt bås

Discjockeyn i sitt bås

Söndagen bjöd på en kort segling runt Mollön och in mot Stigfjorden innan det blev för motigt och vi valde att gå för motor in till Almösund. Under tiden bjöd Martin på en försvenskad version av en karibisk fiskgryta. Väl tillbaks i Almösund mastade vi ganska snabbt och effektivt av med bara en mindre incident som resulterade i en krökt korg till förstagsrullen, inget man inte kan fixa med en rejäl slägga. Nu ligger Valkyrian återigen mastlös och väntar på upptagning.

Slutseglat

Slutseglat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s