Sæby

Rejält trötta efter gårdagens utmattande kryss i den otrevliga sjön sov vi länge och tog det lugnt. Inte minst eftersom det till att börja med blåste väldigt svagt från norr. Vid ett-tiden hade vi dock kompletterat förråden ombord och kände oss redo igen samtidigt som det hade börjat blåsa om än svagt från ost.

Ute vid dubbelfyrarna satte vi segel och riktade stäven mot norr igen. Ganska snart visade det sig att vinden var för svag och farten för låg för vindrodret så det fick bli autopilot medan vi tillbringade en avkopplande dag i strålande sol med att långsamt, långsamt driva mot norr.

Vi hade egentligen ingen plan för dagen med eftersom vädret var så bra och alla var nöjda bestämde vi oss på eftermiddagen för att fortsätta mot Sæby även om det innebar ytterligare en sen kväll. När vinden dog ut igen framåt kvällen passade jag på att bada innan vi rullade in genuan och återigen startade upp maskin. På en nästan blankt hav avnjöt vi dagen middag medan motor och autopilot tog oss mot Sæby dit vi kom fram strax efter 21.

Arvid och Linus skriver önskelistor

Arvid och Linus skriver önskelistor

För motor på ett stilla Kattegatt

För motor på ett stilla Kattegatt

Solen går ner bakom Sæby

Solen går ner bakom Sæby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s