Ærøskøbing

Efter morgonlöpning och frukost gjorde vi ytterligare en vända till Superbrugsen innan vi kastade loss och gick den korta biten bort till bunkerkajen för att fylla lite diesel, för första gången på resan!

I strålande solsken och medvind satte vi segel utanför hamnen och länsade mot nordväst och Avernakø där det var meningen att vi skulle träffa hyrbåten med familjerna Samor, Asker och Kjellberg. Efter en knapp timme drog en regnby in med rejält mycket vind och snart vred vinden emot. När byn dragit förbi stod det klar att vindvridet inte var tillfälligt och snabbt byggde det upp en kort, krabb sjö i den kraftiga vinden. Eftersom vi befann oss i en smal ränna bärgade vi segel och fortsatte för maskin men med vind och sjö emot gjorde vi knappt tre knop om vi skulle hålla oss på rimliga varvtal. Vi ändrade planerna och efter tjugo minuter föll av ner mot Ærøskøbing och rullade ut genuan igen.
Väl inne och förtöjda i hamnen åt vi lunch innan vi tog en promenad för att titta på byn som är väldigt pittoresk och bevarad i stort sett som den såg ut på 1800-talet.
Senare på kvällen kom hyrbåten in mellan pirarmarna och när vi hittat en plats åt dem blev det ett glatt återseende, inte minst mellan barnen som snart försvann bort till lekplatsen. Efter att vi ätit middag gick vi över den andra båten där det fanns gott om plats för både barn och vuxna.

På promenad i Ærøskøbing

På promenad i Ærøskøbing

På promenad i Ærøskøbing

På promenad i Ærøskøbing

Imorgon är det meningen att vi skall vända österut igen och börja ta oss mot Smålandsfarvattnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s