Orth

Trots att vi gick upp i tid tog det sin tid innan vi var färdiga för att gå och handla och bredvid mataffären hittade vi en bordershop där vi gjorde ett spontanbesök som sedan krävde en extra promenad tillbaks till båten. Innan vi hade fått ombord maten, bunkrat vatten och gjort allt klart var klockan ett.

Ute på Fehnmarnsund visade det sig att det blåste svagt från NNV, precis det håll vi skulle åt. Vi satte i alla fall segel, gjorde lunch och avvaktade. En dryg timme senare hade vi inte kommit så mycket längre och nu skulle vi komma fram sent på kvällen även om vinden vred och ökade. Vi bestämde oss för att avbryta och gå in mot Orth på Fehmarn som visade sig vara en väldigt fin och mysig liten by med fina badmöjligheter men som saknade det mesta utav service.

Arvid hissar storen

Arvid hissar storen

Dagens middag...

Dagens middag…

Hamnen i Orth

Hamnen i Orth

En fördel med våra ändrade planer var att vi efter middagen fick spontant besök i form av Örjan och Gàbor på väg ner till alperna för att cykla. Det blev en kort men trevligt visit innan de fortsatte för ytterligare 18 timmar i bilen och vi gick och la oss.

Besök ombord!

Besök ombord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s