Venø

Om gårdagen blev en oväntat bra dag var det snarare tvärtom idag. Inte för att vi hade extra höga förhoppningar men när vi vaknade var det till blåst och regn. Dessutom kände jag mig omotiverat trött och det mesta gick segt och slött under förmiddagen utan att vi egentligen gjorde någonting alls.

Arvid läser Bamse för Linus

Arvid läser Bamse för Linus

Till slut kom vi alla fall iväg och efter att ha gått ut en bit för maskin satte vi fullt ställ och gick för en bidevindbog ner mot Venø. Vinden var precis lagom men lite för motig och efter stund tittade solen fram och allt kändes ganska bra igen. Efter ett tag drog en ny regnby in igen men lagom tills vi bärgade segel utanför Venös hamn dog vinden och solen strålade från en klarblå himmel. Venøs hamn är mysig men liten och trång, vi var dock ensamma när vi kom in och delar nu den inre bassängen med en annan gästbåt.
Vinden kom tillbaks under eftermiddagen och molnen drog in igen men vi slapp mer regn. Dagen avslutades med en rejäl promenad, längre än planerat eftersom vi inte tog med oss någon karta…

På promenad

På promenad

I hamnen på Venø

I hamnen på Venø

Strax innan vi skulle gå upptäckte jag av en slump att vår grab bag (en vattentät säck med nödutrustning att ta med sig om man skulle tvingas överge båten till sjöss) var halvfull med vatten. Det visade sig att en av vattenflaskorna hade läckt och det mesta i grab bagen var blött. Allvarligast är att hand-GPS:en som skall vara vattentät också var full av vatten. Den ligger därför i en platpåse med ris för att förhoppnings gå att återuppväcka igen.

GPS med ris...

GPS med ris…

Prognoserna med starka vindar på Nordsjön verkar ligga fast och vår plan är därför fortfarande att långsamt ta oss mot Thyborøn utan att stressa samtidigt som vi hoppas på en stabilisering av väderläget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s