Fur dag 2: Fossiljakt

Under natten hade vi både störtregn och rejält hårda vindbyar och det var lite si och så med sömnen, därav var vi lite sena igång men efter frukost tog vi våra cyklar och cyklade via ett provianteringsstopp på Brugsen till Furs museum. Efter några timmar på det lilla muséet med blandat innehåll men fokus på fossiler fortsatte vi norrut mot molerebrotten för att själva leta fossiler.

Malin och Linus på cykel

Malin och Linus på cykel

Linus och dinosaurie på muséet

Linus och dinosaurie på muséet

Vi började med en rejäl fika innan vi gav oss ut på jakt och vi andra hade inte ens hunnit fram för att börja leta när Malin ropade att hon hittat ett fossil. Det visade sig vara flera välbevarade små fiskar och entusiasmen blev inte mindre efter detta.

Fikapaus

Fikapaus

Malins fynd

Malins fynd

Malins fynd

Malins fynd

Vi letar...

Vi letar…

Några timmar senare hade vi inte hittat så mycket mer och vi gav oss vidare ner mot stranden för att leta vidare. Den dramatiska nordstranden var väl värd ett besök men gav inget i fossilletandet så vi gjorde ett snabbt stopp till i brotten på vägen tillbaks och jag hittade ett litet, inte helt komplett fossil till innan vi begav oss hemåt igen.

Molerebrotten

Molerebrotten

Stranden på norra Fur

Stranden på norra Fur

Att sanera oss och framför allt Arvid från lera tog sin tid och det var ganska sent innan vi hade grillat middag avslutat med marshmallows och lämnat tillbaks våra hyrcyklar.

Grillmiddag i hamnen

Grillmiddag i hamnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s