Midsommar på Livø

Ännu en tidig morgon som började med att färjan kom och att det startades upp diverse dieseldrivna maskiner i hamnen. Det kändes inte som att det var någon större mening med att ligga kvar i kojen så jag gick och tog en löptur över ön som verkligen har fantastisk natur. Efter avslutad löpning och morgondopp byttes jag och Malin av och jag plockade fram lite frukost som var klar när Malin var tillbaks och barnen behagade stiga upp.
Det är något nästan magiskt med lite ensliga isolerade öar som Måseskär, Hirsholm och Livø, i alla fall om man som vi lyckas komma som enda båt till ön.

Vi tog en promenad för att titta på mer grodor och en del övrig natur och samtidigt passade vi på att plocka blommor och grönt till midsommarfirandet. Halvväg genom promenaden bröt solen fram och snart sken den från en klarblå himmel och plötsligt blev det riktigt varmt. Givetvis trevligt men även lite besvärande eftersom vi inte alls var klädda för att vandra i sådant väder.

Skogspromenad

Skogspromenad

Groda

Groda

I skogen på Livø

I skogen på Livø

Livønatur

Livønatur

Tillbaks nere i hamnen byggde vi ihop en liten midsommarstång och tog sedan ett välbehövligt bad i den ganska kalla Limfjorden innan det var dags för midsommarlunch. Samtidigt började en del andra båtar leta sig in i hamnen och plötsligt var magin bruten. Livø är fortfarande väldigt mysigt och fint men det är inte riktigt samma sak när vi är sex båtar i hamnen som det var när vi var själva. Eftermiddagen ägnade jag åt att bråka med en förvärmare till vårt fotogenkök medan resten av familjen tog en promenad på stranden. Till slut började förvärmaren samarbeta och vi har nu två fullt fungerande spislågor igen. Imorgon bär det förhoppningsvis av till Fur, en sträcka på mindre än tio distans så det bör vi klara oavsett väder.

Midsommarpyssel

Midsommarpyssel

Midsommarlunch

Midsommarlunch

Sällskap i hamnen

Sällskap i hamnen

Utsikt från hamnen

Utsikt från hamnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s