Premiärtur

Med rigg och segel på plats och riktigt högsommarväder utlovat under lördag och söndag gick det ju inte att undvika en säsongspremiär och testtur. Efter ombordlastning av de sista grejerna gick vi ut mot Stigfjorden.

20160507_121407

Redo för avfärd

Svaga växlande men mestadels motiga vindar gjorde att vi valde att gå för motor genom Skåpesund för att sedan sätta segel och gå mot Kråkholmarna. Det mesta fungerade fint förutom läckande förvärmare på optimusköket som försenade vår lunch, det var dock inte värre än några defekta o-ringar.

Efter ett härligt knappt dygn på Kråkholmarna vände vi hemåt igen, återigen för maskin i ännu svagare vindar. På hemvägen passade vi på att testa vår nya fjärrkontroll till autopiloten. Tyvärr visade det sig att den viktigaste funktionen och anledningen till att vi skaffade fjärrkontrollen; att snabbt kunna byta kurs med autopiloten inkopplad, inte fungerar från fjärrkontrollen. Eftersom allting annat fungerar och Seatalk gränssnittet har en enda kabel känns det inte som ett kopplingsfel.

Krånglande fjärrkontroll

Krånglande fjärrkontroll

Vi kom dock hem som vi skulle trots autopiloten och i övrigt verkar allt fungera som det skall ombord, både nytt och gammalt. När det gäller autopiloten är Raymarine inkopplade på ärendet så vi får hoppas att det löser sig innan vi kastar loss på allvar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s