Oljeläckage, del 1

Vår trogna Albindiesel har länge läckt lite olja och även lite diesel. Inga stora mängder så problemet har mest varit av hygienisk karaktär. I sommar har dock läckaget ut på remskivan ökat en del och eftersom den oljan kastas runt i motorrummet blir det mycket städning. Värre var dock att dieselläckaget från matarpumpen antog enorma proportioner vilket åtgärdades temporärt under seglingen men nu har det blivit dags att vidta mer permanenta åtgärder.

Steg 1 fick bli matarpumpen och eftersom vi hade ett urval av gamla pumpar i varierande skick och form plockade jag ihop en pump med rengjorda tätningsytor, flytande packning i alla skarvar och locktite på alla bultar.

Nygammal matarpump på plats

Nygammal matarpump på plats

Igår kväll monterades den på plats med en del besvär och än så länge efter en mycket kort provstartning av motorn ser det lovande ut.

Nästa steg är en ny packbox till vevaxeln i motorns framkant, förhoppningen är en läckagefri motor till nästa säsong. Har man en gammal Albin är det skönt att Fors Marin finns! Fantastisk service och Stefan har alltid tid att komma med tips och goda råd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s