Eskadersegling

Nu var det länge sedan vi uppdaterade bloggen; att eskadersegla innebär att det är fullt upp…

Från Långeskär siktade vi på att gå utomskärs ner mot Hållö men hård motvind och grov sjö innebar att vi ganska snart valde att hålla ner mot Sotekanalens norra inlopp istället och när vi föll av och fick sjön med oss fick vi fina surfar och toppade på 9,3 knop innan det var dags att bärga segel och gå in i kanalen. Söder om Kungshamn satte vi segel igen och fortsatte ner utanför Malmön. Precis när vi hade riggat vindrodret och njöt av en fin slör smällde det till uppe i masten och genuan rasade ner. Vi fick ganska snabbt upp den ur vattnet igen och kunde konstatera att fallet nötts av uppe i masttoppen. Fem minuter senare slörasde vi vidare med focken istället och efter lite letande runt Gåsö hittade vi en fin plats på Usholmen dit två av tre eskaderbåtar senare anslöt. Vi passade även på att rigga upp genuafallet igen.

Fin segling söderut

Fin segling söderut

På söndagen vände vi norrut igen och fick en fin halvvindsbog upp till Buröarna där alla barnen fick gott om tid att leka av sig lite energi.

Vindrodersegling norrut igen

Vindrodersegling norrut igen

Slappning på Buröarna

Slappning på Buröarna

Barnen leker på Buröarna

Barnen leker på Buröarna

Dagen efter gick Örjan och Gabor in till Kungshamn på morgonen för att komplettera sin besättning med Fredrik och Madeleine. Vi andra tog det lugnt på förmiddagen innan vi kastade loss för lite kryssning i skärgården runt Hållö i avvaktan på den fjärde eskaderbåten innan vi till slut bestämde oss för natthamn på norra Buskär där vi fick en riktigt fin kväll på klipporna i västerläge.

Eskadern på plats på Buskär

Eskadern på plats på Buskär

Sommarkväll på Buskär

Sommarkväll på Buskär

På tisdagen delade vi på oss då Savannah skulle in till Kungshamn för att bunkra och den andra stora båten också valde Sotekanalen medan vi och Gabor, Örjan, Fredrik och Madeleine gick norrut på utsidan Soten. Vi fick en omväxlande segling med ineldningsvis hårda SV vindar och platt vatten, vinden dog sedan ut och solen kom fram och vi avslutade med stillsam plattäns in till södra Huö där eskadern återförenades för skaldjurskalas på klipporna innan regnet drog in.

Samsegling utanför Soten

Samsegling utanför Soten

Skaldjursfest på Huö

Skaldjursfest på Huö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s