Uselt väder och Murphy har mönstrat på

Regnet och vinden kom som utlovat och vi spenderade största delen av gårdagen nere i båten men tog en rejäl promenad bort till fyrarna på eftermiddagen när regnet minskade en stund.

Vid inseglingsfyrarna på Lindholmen

Vid inseglingsfyrarna på Lindholmen

Valkyrian väl förtöjd på Lindholmen

Valkyrian väl förtöjd på Lindholmen

Tillbaks ombord upptäckte vi att vindgeneratorn laddade startbatteriet med över 15 volt när förbrukningsbanken var full. Det kändes inte riktigt bra så vi har kopplat bort den från startkretsen tills vidare och skickat frågan vidare till tillverkaren i England. Som om inte det räckte undrade Linus mitt i kopplingsarbetet vad det var som kom ut ur sjövattenkranen när han skulle tvätta händerna; det visade sig vara en brännmanet som satt ordentligt insmetad i sjövattenfiltret och slangen upp till vasken. Resten av kvällen fick ägnas åt att rensa sjövattenfilter, kran samt kontrollera impellerpump och värmeväxlare på maskin.

Efter en blåsig och regnig natt och med inte särskilt uppmuntrande prognoser för dagen gav vi oss efter frukost in till Lysekil och ett besök på Havets hus för att få ett litet avbrott i innesittandet ombord. Tillbaks ombord efteråt för lite städning och motorkontroll märkte jag att tråget under maskin var fullt av sjövatten. Detta var i och för sig svårt  att skylla på Murphy eller någon annan, maskinchefen får nog ta det fulla ansvaret för att o-ringen till impellerpumpen låg kvar i verktygslådan efter gårdagens manetrensning.

Bunkrade och nystädade är vi nu redo att fortsätta norrut imorgon, t.o.m. vädret verkar tillfälligtvis bättra sig men Danmark får nog vänta ytterligare ett tag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s