Almösund – Hemma igen!

Efter en sen kväll igår avslutade vi med ännu en sovmorgon innan vi började packa ihop och förbereda för att tömma båten. Halv tolv kastade vi så loss för de sista 12 distansminutrarna hem och i den friska sydliga vinden fick vi en riktigt fin avslutningssegling med en snittfart runt sju knop på platt vatten hela vägen in genom Stigfjorden till Skåpesund där det som vanligt var svag motvind.

Stinger i full fart genom Stigfjorden

Stinger i full fart genom Stigfjorden

Klockan två körde vi som utlovat in i hemmahamnen och en och en halv timme senare hade vi tömt båten på det mesta av vår packning och kunde förtöja på vår egen plats, lämna båten åt sig själv och ta bilen hem. En lite märklig och vemodig känsla efter att ha bott ombord i tre och en halv månad och upplevt så otroligt mycket…

På väg in i Almösund

På väg in i Almösund

Tryggt förtöjd på hemmaplatsen

Tryggt förtöjd på hemmaplatsen

Vi återkommer med lite sammanfattningar av seglingen, utrustning och annat smått och gott men för att avsluta med en kortfattad sammanfattning så har det varit en helt fantastisk sommar!

 

2 tankar på “Almösund – Hemma igen!

 1. odalung

  Hej Valkyrian!

  Hoppas ni fick en fin hemresa trots busvädret som härjat sista veckorna! Tack för alla tips, dokkum var verkligen fint! Vi ligger i falmouth nu, ska korsa biscaya så fort vår tredje besättningsman kommit. Hoppas ni kan återanpassa er till landlivet igen, så ses vi kanske när vi återkommer till västkusten😃

  /Byvind

  Svara
  1. Kalle Inläggets författare

   Hemresan gick bra och vi klarade oss ifrån det värsta ovädret. Hade gärna fortsatt att segla men man vänjer sig väl vid att vara hemma också… Ha en fortsatt fin segling!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s