Marstal

Efter några intensiva dagar tog vi det lugnt i morse och efter frukost tog vi en liten promenad till den lokala affären där vi kompletterade våra förråd samt köpte fikabröd. Vi kom tillbaks ombord lagom tills regnet började och valde därför att fika först och avgå sedan.
En stund senare sken solen igen och vi kunde ge oss ut på ett Kieler Förde fullt med segelbåtar på väg i alla möjliga riktningar. Efter mycket funderande har vi bestämt oss för att gå via Marstal och Svendborg, runda Langeland och sedan gå via Smålandsfarvattnen till Öresund. Vi satte därför kurs norrut mot Marstal och Danmark. Vinden tog sig och vi fick en ny sådan helt fantastisk seglingsdag som kompenserar för alla dagar med kryss, motström och motsjö. Med en stadig halvvind på sju m/s och måttlig sjö gjorde vi mellan sex och sju knop samtidigt som vindrodret styrde och solen sken. Vid sextiden gick vi in i Marstals överfulla hamn och hittade till slut en plats utanpå en norsk båt som gjort ungefär samma resa som vi gjort men på en månad istället för tre…

Imorgon(idag) går vi mot Svendborg där vi skall få besök av mormor och morfar.

P7313393 P7313399 P7313400 P7313413

4 thoughts on “Marstal

 1. Jennie

  Så underbart det ser ut!!
  Att läsa nu får en att längta tillbax till förra sommaren! När beräknar ni att vara hemma igen? Fortsätt att ha det gott så ses vi snart!

  Svara
  1. Kalle Inläggets författare

   Inget bestämt och hugget i sten ännu men vi siktar på att vara hemma i slutet på Augusti, eventuellt under helgen 23-24. Det beror förutom väder och vind även på Gabor…

   Svara
   1. Jennie

    Ok! Ska det bli lite gemensamsegling på slutet?!
    Ska bli ql å ses snart å få höra allt om er resa!

 2. Gabor

  Lillebror hälsar och tackar för kajaklånet. Kvittenskörden artar sig. Råkade på Jan och Ingrid också, de hälsar så klart.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s