Åter på Borkum

Vi bestämde oss för att utnyttja vinden och försöka ta oss norrut men dessvärre var vi tvungna att lämna tillbaks cyklarna och handla innan vi kunde gå och dessutom hade vi fått fel öppettider för mataffären vilket försenade oss en timme i onödan men klockan tio kunde vi i alla fall kasta loss och börja leta oss ut mot havet. Tyvärr har den gamla korta rännan sandat igen vilket innebär en lång snirklig väg mot sydost och Vlieland innan man kan sätta kurs norrut. När vi kommit halvvägs i rännan hörde vi på VHF:en ett allmänt anrop om att hamnen på Vlieland var full så nu var det alternativet defintivt borta, återstod Lauwersoog eller Borkum, 60 respektive 80 distans bort…

För att runda sandbankarna väster om Terschelling var vi tvungna att segla nästan en timme åt fel håll och när vinden dessutom nästan dog ut och vi gjorde runt två knop började det kännas ganska tungt och en jämngrå himmel och återkommande regnskurar gjorde inget för att muntra upp.

Torrsatta båtar i Waddenzee

Torrsatta båtar i Waddenzee

Sagostund ombord

Sagostund ombord

Till slut var vi i alla fall ute på djupt vatten igen och kunde börja kryssa. Till att börja med gjorde vi ett slag norrut så långt vi kunde innan trafiksepareringen tvingade oss att slå och med ökande vind, lite medvrid och ström kunde vi sedan hålla upp på ett ben längs de holländska öarna. Frampå eftermiddagen tittade solen till och med fram lite grann och vinden som varit uppe i tio meter per sekund gick ner till mellan sju och åtta och plötsligt kändes det ganska trivsamt ombord igen och vi beslutade oss för att hoppa över Lauwersoog och gå direkt mot Borkum. Lite senare gick Arvid och la sig i styrbords sjökoj i salongen medan vi la Linus som somnat i sittbrunnen framme i förpiken och när allt var som bäst började vi väldigt löst diskutera att fortsätta ända till Helgoland. Vi bestämde oss dock för att gå in till Borkum vilket vi inte ångrade för ganska snart ökade vinden till dryga tolv m/s och vred rakt emot samtidigt som Arvid ropade att Linus hade vaknat. Han hade dessutom för första gången blivit sjösjuk och kräkts där framme så nu var det mesta allt annat än trevligt. Vi hade en nerkräkt barn och en dito koj samtidigt som vi hade för mycket segel upp och svårt att hålla upp mot vår waypoint och när vi började närma oss Ems fick vi dessutom motström och farten gick ner ordentligt.

När vi hade röjt upp och Linus hade somnat, nerbäddad i sittbrunnen började ett långt, segt pass. Borkum kändes så nära och vi kunde se ljusen tydligt men vi hade långt kvar och rejält med motström. Sista biten upp mot Riffgat fick vi rulla in genuan och motorsegla för att inte hamna på alltför grunt vatten men till slut kunde vi falla av uppför Ems och segla sista timmen in till Borkums hamn där vi kunde förtöja på den sista lediga platsen klockan tre på morgonen.

Hamnen på Borkum

Hamnen på Borkum

Eftersom vi lagt oss på en tom plats som inte var markerad som ledig gick vi upp vid åtta och flyttade oss till en gästplats som blivit ledig under morgonen. Borkum är som vi kunde konstatera redan på nervägen ganska tråkigt men nu passade det oss perfekt. Vi tog det lugnt, vilade och passade på att städa ordentligt både in- och utvändigt, tvätta och fixa lite småsaker som behövde åtgärdas. Vi förberedde oss också för nästa etapp; antingen direkt till Helgoland eller till Norderney och i båda fallen ville vi ha lite tips från någon med lokalkännedom. Norderney innebär att man måste passera sandreven utanför ön genom någon av två rännor som flyttar på sig och ibland försvinner, Helgoland innebär att man måste korsa farleden in mot Elbe. Eftersom alla prognoser var överens om att motvinden skulle fortsätta valde vi det kortare alternativet, alltså Norderney och lämpligt nog hittade jag Wasser- und Schifffahrtsamt Emdens lokalkontor och en understimulerad men trevlig man som hade all tid i världen att slå i tabeller och räkna ut tider för strömkantringar. Det viktigaste var i alla fall att det inte skulle vara några problem att gå den västra rännan; Schluchter, in till Norderney, den skulle ha ett minsta djup på 2,40 men vara flyttad norrut jämfört med hur det ser ut i sjökortet. Därmed hade vi en plan för morgondagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s