Boulogne, igen…

Igår tog vi det lugnt och låg kvar i Boulogne. Vi startade dagen på fiskmarknaden som på söndagar utökas till en mer allmän marknad och vi gick därifrån med korvar, grönsaker, bröd, baguette och körsbär. Med allt detta stuvat ombord gick vi upp till gamla stan för att äta lunch. Eftersom vi missade moules frites i Belgien fick det bli det här istället. Vi hann även även med en kort sväng till stranden innan vi gick hem och lagade köttgryta. Matchen mellan Holland och Mexiko visades på TV på hamnkontoret och följdes av de ganska många Holländare och Engelsmän som ligger här och det var ganska livat ett tag efter att matchen var slut.

Med ett stabilt väderläge och väl tilltagna marginaler var vår plan för dagen att fortsätta söderut drygt 50 M till Dieppe, tyvärr är det den närmsta hamnen om man inte vill ställa sig på botten vid lågvatten. Väl ute ur hamnen hade vi strålande väder men ingen vind alls. Trots allt gjorde vi ca 2 knop i rätt riktning tack vare strömmen. Tre timmar senare hade vi kommit ungefär 6 M och strömmen hade vänt, efter en liten stund gjorde vi detsamma. Prognoserna för den kommande veckan är inte helt samstämmiga men det ser ut att bli svaga växande vindar till att börja med och det börjar bli dags att påbörja hemseglingen om vi skall kunna fortsätta i det relativt lugna tempot. Troligtvis siktar vi på att segla till Calais imorgon om vi inte stannar för en heldag på stranden

Vi fick i alla fall en fin dag på havet och jag har tagit årets första bad ute i riktigt, friskt havsvatten (holländska innanhav räknas inte dit…).

Stiltje

Stiltje

Väl förtöjda närmare hamnkontoret och med bättre internetuppkoppling har vi hunnit med en shoppingtur nu har vi även kompletterat med ost och vin till de tidigare inköpen. Att döma av det vilda tutandet och karnevalstämningen som rått här senaste timmen gissar vi att Frankrike vann sin match. (Den visades inte i hamnen, här finns inga franska gästbåtar…)

Gästhamnen i Boulogne-sur-Mer

Gästhamnen i Boulogne-sur-Mer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s