Eastbourne och Boulogne-sur-Mer

Efter Dover fortsatte vi mot sydväst längs den engelska sydkusten till Eastbourne. Återigen hade vi en fin och trivsam segling, till en början i motström men sedan med både ström och vind med oss. När vi skulle in i den smala rännan till Sovereign Harbour var det ganska stökigt med kort, krabb och hög sjö orsakad av kraftig ström mot vinden. Jämfört med de moderna kappseglingsbåtar som gick in samtidigt som oss gick Valkyrian dock stadigt och fint. Sovereign Harbour är en stor, nybyggd marina med flotta lägenheter, restauranger och affärer. Rent och fint och med bra service (dock inget internet) men inte särskilt genuint eller speciellt. Dagen därpå låg vi kvar och tog bl.a. bussen in till Eastbourne för att uppleva en äkta engelsk badort vilken ingen av oss gjort tidigare. Tyvärr var vädret inte det bästa utan ganska typiskt engelskt så det blev inget badande men väl ett besök på den klassiska piren.

Sydengelsk strand

Sydengelsk strand

Piren i Eastbourne

Piren i Eastbourne

Strandpromenaden

Strandpromenaden

Även om vi troligtvis skulle hinna med ett kort besök på Jersey eller Guernsey och vi definitivt skulle hinna med Cowes och Isle of Wight är ju huvudsyftet med seglingen att ha det lugnt och skönt och att alla skall ha roligt. Även om de långa etapperna har fungerat riktigt bra är barnen mer nöjda när de kan gå iland någon gång ibland och när det blir riktigt stökigt fungerar det inte att bygga med lego eller att pyssla ombord. De långa avstånd som det är mellan hamnarna här, tidvattenströmmarna och det utsatta läget gjorde därför att vi valde att istället segla tvärs över kanalen till Boulogne-sur-Mer. Vi har haft mycket fin segling hittills men den här överseglingen var nog bäst hittills; soligt och stadig och fin slör hela vägen. Korsningen av trafiksepareringen var lika odramatisk som sist även om vi fick väja för ett fartyg den här gången.

Kalasfin segling...

Kalasfin segling…

Fartyget vi fick väja för

Fartyget vi fick väja för

Arvid myser i sittbrunnen

Arvid myser i sittbrunnen

Vi ankommer Boulogne-zur-Mer

Vi ankommer Boulogne-zur-Mer

Boulogne har visat sig vara en positiv överraskning, och vi har fått en del fördommar bekräftade; folk här pratar verkligen inte ett ord engelska t.ex. Vi hamnade lite oväntat på den lokala fiskmarknaden och hade plötsligt köpt fyra spättor och lite krabbklor trots att vi har kylen full med engelskt kött. Efter en lång promenad i den mysiga gamla stan gick vi en sväng till stranden som till skillnad från England var av sand och inte sten. Sammantaget är vi ganska nöjda för tillfället och blir troligtvis kvar här några dagar till.

Arvid studerar utbudet på fiskmarknaden

Arvid studerar utbudet på fiskmarknaden

Fiskebåtarna lossar sin fångst

Fiskebåtarna lossar sin fångst

Fikapaus

Fikapaus

Gamla stan

Gamla stan

Slottet

Slottet

Vi spelar fotboll på stranden

Vi spelar fotboll på stranden

Högvatten

Högvatten

Lågvatten

Lågvatten

2 tankar på “Eastbourne och Boulogne-sur-Mer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s