Dover, dag 2 och 3

Igår hade vi ett späckat schema som började med tvätt med därpå följande projekt att hänga upp allting för att få det torrt. Under tiden fick jag se en holländsk båt i hamnen som också höll på att tvätta med någon sorts handdriven tvättmaskin. Nyfiken som man är var jag tvungen att gå och fråga vad det var för något varpå jag helt sonika fick låna med mig den för att testa. Nu hade vi ju precis tvättat men vi hade lite vittvätt liggande som passade perfekt att testa med; man fyller en liten trumma med varmvatten, tvättmedel och tvätt, skruvar på ett lock och vevar i två minuter varpå man byter vatten och sköljer ett antal gånger. Det verkade fungera men jag vet inte om det var så mycket enklare än vanlig handtvätt…

Handtvättmaskin...

Handtvättmaskin…

När tvättandet var avklarat var det dags för dagens huvudattraktion; Dover Castle och inte minst tunnlarna i klippan under slottet. Det blev en heldag med tunnlar; gångar, slott och engelska krig (de har ju varit med i några stycken…).

Luftvärnspjäs från 2:a världskriget

Luftvärnspjäs från 2:a världskriget

Ingången till det medeltida slottet

Ingången till det medeltida slottet

Barn och riddarsköldar

Barn och riddarsköldar

I tunnlarna

I tunnlarna

Vi var kvar nästan till stängningsdags innan vi tog oss ner till stan igen där vi hittade ett lämpligt fish & chips-hak. Dagen avslutades sedan med alle-mans dusch samt lite funderingar kring hur vi skall fortsätta.

Fish & chips är aldrig fel...

Fish & chips är aldrig fel…

Vi bestämde oss i alla fall för att stanna en dag till, vila upp oss och hämta nya krafter. För tillfället känner vi oss inte särskilt upplagda för några längre överseglingar och eftersom det börjar bli dags att åtminstone tänka på att vi måste vända och hinna tillbaks igen har vi börjat tveka när det gäller att fortsätta till kanalöarna. Planen tills vidare är att fortsätta mot Eastbourne och sedan förmodligen Brighton och sedan får vi se. Just nu är vi i alla fall sugna på lite strand och bad. Dagen idag har vi mest tagit det lugnt, städat och småfixat lite, köpt fler sjökort och tagit en promenad på stan.

Stranden

Stranden

Arvid studerar flora och fauna vid lågvatten

Arvid studerar flora och fauna vid lågvatten

Lååååång ramp ner till flytbryggorna

Lååååång ramp ner till flytbryggorna

1 tanke på “Dover, dag 2 och 3

  1. Gabor

    Det verkar praktiskt med en handvevad cemetblandare till alla betongprojekt man brukar kunna ha när man seglar.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s