Veerse Meer

Vår plan var att komma iväg tidigt och helst hinna till Vlissingen innan kvällen. Morgonen började dock med stiltje och det tog et tag innan vi kom iväg, bl.a. beroende på att vi hade en annan båt utanpå oss. Till slut kunde vi i alla fall kasta loss och gå för motor till slussen ut till Volkerak där vi kunde hissa segel. Det kändes skönt att återigen vara i saltvatten och kunna segla ordentligt med fullt segelställ. Vinden ökade under dagen och vi hade riktigt fin segling hela dagen, mellan bidevind och halvvind upp till runt 8 m/s gjorde vi mellan 5 och 7 knop.

Fin segling i skyddade vatten

Fin segling i skyddade vatten

Ett par gånger till avbröts seglingen när vi först slussade ut på Oosterschelde och sedan när vi slussade in i Veerse Meer.

Trångt i slussen

Trångt i slussen

Barnen hjälper till

Barnen hjälper till

Det visade sig dock vara längre till Vlissingen än vi tänkt oss och först hade vi tänkt hitta en gästhamn på vägen och försöka se fotbollsmatchen mellan Holland och Australien men när vi passerade en väldigt fin naturhamn med brygga och strand kändes det mer lockande. Barnen har ägnat kvällen åt att bada och ser fram emot en stund på stranden imorgon igen innan vi fortsätter mot Vlissingen.

Stranden är alltid lika populär

Stranden är alltid lika populär

Fin naturhamn i Veerse Meer

Fin naturhamn i Veerse Meer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s