På västfronten intet nytt

Vinden har envist fortsatt blåsa hårt, tidvis med kulingstyrka från det håll vi vill åt och därför är vi fortfarande kvar i Sönderborg som vi börjar kunna vi det här laget. De goda nyheterna är att vår nya innersäck kom som utlovad men något sent och den passade! Den gamla säcken som gjort lång och trogen tjänst och varit med både i Skottland och Finland var fortfarande förvånansvärt tät i min nödlagning men nu behöver vi inte oroa oss för att den skall spricka igen och vi har full vattenkapacitet vilket är skönt när vi kommer ut i Nordsjön på andra sidan Kielkanalen.

Vädret har varit ganska tråkigt och dagen har förutom kölrengöring och byte av vattensäck ägnats åt sällskapsspel och mer promenerande i Sönderborg.

Sällskapsspel ombord i väntan på mindre vind

Sällskapsspel ombord i väntan på mindre vind

Nu på kvällen har solen kommit tillbaks och det har mojnat och förhoppningsvis skall vinden vrida på nordost under natten. Sjömän och fartyg ruttnar i hamn heter det ju och nu är vi sugna på att komma vidare och för att ta igen lite tid är planen tidig avgång och att försöka korsa Kieler Bucht på en etapp och gå direkt till Holtenau imorgon. Våra planer ar ju dock ändrats förr så hur det går återstår att se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s