Arvids vecka

Efter Läsö, där jag hittade ett skal från en krabbtaska, seglade vi till Anholt. På Anholt var vi på den fina sandstranden där man kunde hitta jättefina stenar. Jag letade mycket efter bärnstenar, men hittade ingen. Om man tappar kåda i vattnet och det går jättemånga år kan det sen spolas upp på stranden som bärnstenar. Pappa hittade något som han tror är bärnsten.  Jag tror inte att det är det.
Sen seglade vi till Grenå. Mellan Anholt och Grenå finns det jättemånga vindkraftverk som stod i vattnet.

Anholts vindkraftpark

Anholts vindkraftpark

I Grenå lekte vi mycket på lekplatsen och vi var också på Kattegatt Center. Där fick man klappa rockor. Vi såg också pirayor, sötvattenstingrockor, clownfiskar, blåhajar som hade en pilotfisk rakt under sig hela tiden, zebrahajar, sälar och många olika sorters fiskar. Man fick göra hajtänder i gips. Vi tittade när de matade rockorna och hajarna.

Vi tittar på rockor

Vi tittar på rockor

Vi tittar på hajar

Vi tittar på hajar

Jag blev uppäten av en fisk...

Jag blev uppäten av en fisk…

Nästa stopp var Tunö. Under promenaden där såg vi ett människoskelett som satt på en bänk, ryggkota från en val och en platt padda.

På väg till Tunö mötte vi Madison Maersk, ett av världens största fartyg

På väg till Tunö mötte vi Madison Maersk, ett av världens största fartyg

I Hou fiskade vi krabbor och fångade jättemånga, dessutom fångade vi tre ganska stora fiskar med håven. Det var en tånglake och två andra som vi inte vet vilken sort det var.

Vi fiskar krabbor i Hou

Vi fiskar krabbor i Hou

I Juelsminde tittade vi i fiskaffären. Där fanns det en levande fisk och levande humrar. Vi valde havskatt att äta. Jag tyckte om det sådär.
Nästa anhalt var Fredericia. Därifrån åkte vi tåg till Vejle och sen buss till Legoland. Vi började med att fika, sen gick vi in på Legoland. Vi började med att titta på legostäderna. Sen åkte vi upp i det höga tornet för att se om vi kunde se det stora Star Wars-legoskeppet. När vi kom ner igen gick vi och kollade på det. Vi var också nere på havets botten och där såg vi också clownfiskar och man fick klappa klappa sjöstjärnor och havsanemoner. Vi gick bort till kanoterna som åkte jättefort i en backe och plaskade väldigt mycket. Vi åkte piratskepp med vattenkanoner, där blev jag väldigt blöt. Det stod på en skylt att man skulle bli blöt. Pappa och jag var i spökhuset, men där fick inte Linus gå in. Där gick vi i en labyrint där man nästan inte hittade ut, men vi fick hjälp av en farbror. Vi åkte i en grej som först åkte upp ganska långsamt och sen åkte jättesnabbt upp och ner. Jag tyckte den var läskig.
Vi åkte också tåg och var i cowboylandet. Vi tittade också på pingviner. Inne i legoaffären byggde vi med lego och köpte varsin minsta Creatorlego. Jag tyckte jättemycket om Legoland!

Nyhavn i Miniland

Nyhavn i Miniland

Flygplatsen i Miniland

Flygplatsen i Miniland

Capitolium

Capitolium

Sen åkte vi till Middelfart, där fanns det en jättejättestor propeller, det var större än en hel vuxen! Vi var på stranden där jag hittade en valthornssnäcka och badade halva mig.

Den stora propellern i Middelfart

Den stora propellern i Middelfart

Sen åkte vi till Årö, där de spelade hårdrock och det var fest. Det fanns en hoppborg och så kunde man gräva guld. Hittade man 10 guldklimpar fick man byta dem mot en godis.

Nästa hamn blev Dyvig, där fanns det en bassäng för krabbor med många krabbor. Jag fångade jättemånga krabbor.

Krabborna i bassängen

Krabborna i bassängen

Nu är vi i Sönderborg. Igår när vi kom hit fick vi vänta över en timme vid en väntkaj på att klaffbron skulle öppna sig. Idag bygger vi med lego och väntar på att det ska sluta blåsa så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s