Sönderborg

Det blev ännu en sen morgon men vi vaknade till ett strålande väder och åt frukost iland vid borden på kajen och sedan hann barnen leka och fiska krabbor en stund innan vi var färdiga att segla vidare. Under natten hade vinden vänt på ost så vi kunde segla ut genom den smala och vackra passagen ut till Als fjord där vi på nytt svängde söderut. För första gången  flera dagar hade vi lite vind även om det fortfarande var ganska ostadiga och byiga vindar. Vi hade i alla fall fantastisk segling i högsommarvärme och ett helt underbart landskap med smala sund, grönskande strandängar och små skogsdungar. Det finns även en hel skyddade ankarplatser vilket ju annars inte är så vanligt i Danmark. Vi var inställda på att segla på och hoppa över Sönderborg men eftersom klaffbron mitt i stan som spärrar Als sund inte öppnas när man vill fick vi ligga och vänta en timme och kom inte igenom förrän 16.30 och då var vi inte lika sugna på att segla vidare. Trevligast är nog att ligga centralt i stan men eftersom det inte går att släppa iland barnen där valde vi att fortsätta till marinan söder om stan och sedan ta en promenad in till centrum.

Sönderborg centrum

Sönderborg centrum

Sönderborg slott

Sönderborg slott

Imorgon verkar det som om det skall börja blåsa lite mer ordentligt och eventuellt med kulingstyrka så vi håller alternativen öppna; antingen blir det en liggedag med vidare utforskning av Sönderborg som är en väldigt trevlig liten stad eller också fortsätter vi och då är vi troligtvis i Tyskland imorgon kväll…

Övrigt nytt på seglarfronten är att MeaDiva som vi hoppades bli ikappseglade av under resan ner genom Danmark ligger i Fredericia så de kommer nog inte ifatt oss innan vi går in i Kielkanalen och de vänder österut. S/Y Elin har lyckligt korsat Atlanten och kommit fram till Azorerna, med lite tur kan vi kanske lyckas träffas någonstans nere i Europa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s