Årö

Lördagmorgonen bjöd på uppklarnande väder och eftersom vi fortfarande var ganska trötta bestämde vi oss för en förmiddag på stranden. Vädret var fantastiskt och trots att det inte direkt är badtemperaturer i vattnet än så vadade barnen runt och letade efter snäckor både länge och väl.

Badande barn

Badande barn

Innan det var dags för lunch började det blåsa, i och för sig från fel håll men det blåste i alla fall och vi bestämde oss för att ge oss av. Väl ute på vattnet mojande det snart och vi låg hela eftermiddagen och kämpade i svag motvind mot en nordgående ström på ett par knop. Resultatet blev i stort sett ingenting och till slut fick vi ge upp och återigen ta till maskin.

Motorgång i bleke

Motorgång i bleke

Vi var sugna på en lugn och stillsam hamn och valde därför Årö efter beskrivningen i den danska gästhamnsguiden; ”Idyllisk ö med roligt, hyggeligt havnemiljö”. Innan vi ens hade förtöjt märkte vi att det inte var så lugnt just denna kväll eftersom det var musikfestival under helgen och nere på kajen spelades det hårdrock live. Vi är numera vana vid att vara i stort sett ensamma i gästhamnarna förutom en och annan pensionärsbåt men här var det nästan fullt men inte mer än att vi fick en plats bredvid en trevlig dansk som det visade sig seglat mycket i Holland och Frankrike. Vi tog en sväng i land och barnen hann prova hoppborgen innan vi åt kvällsmat i sittbrunnen, det är inte varje dag man har en livescen femtio meter från sitt matbord.

Hoppborg!

Hoppborg!

Festivalyra på kajen

Festivalyra på kajen

Musiken övergick efterhand till mer normal festivalcover och festen höll på bra mycket längre än vi orkade vara uppe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s